Varmepumpe luft til vann

varmepumpe luft til vann

Har du vannbåren varme i hjemmet ditt og ønsker en oppvarmingsløsning som både er bra for lommeboka, men også miljøet? Da kan kanskje luft-til-vann-varmepumpen være et alternativ for deg. En luft-til-vann-varmepumpe krever at man har vannbåren varme i hjemmet sitt for å kunne fungere.

Har man ikke dette fra før, er det likevel ikke sagt at man ikke kan installere en luft-til-vann-varmepumpe. Er man villig til å investere i vannbårent varmesystem, og det er det mange som er, kan man benytte seg av en slik varmepumpe.

Bruksområde

Luft-til-vann-varmepumpen er allsidig. Som andre luft-til-luft-varmepumper kan luft-til-vann-varmepumpen brukes til oppvarming av boligen. Det denne kan derimot, som ikke de andre kan, er å forsyne huset med varmtvann i tillegg. Så om man skal bygge ny bolig, kan det være gunstig å investere i en luft-til-vann-varmepumpe.

Varmepumpen skal kunne fungere i temperaturer ned til -25 grader, men bor man i et område med milde vintre eller hvor det er lang fyringssesong, vil en luft-til-vann-varmepumpe fungere bedre her enn steder med kaldere klima. Dette er ettersom varmepumpen er avhengig av temperaturer som kan varme opp kjølemediet som videre fører til oppvarming. Ønsker man å installere en luft-til-vann-varmepumpe, er det også lurt å huske på plassen den trenger. Delen av varmepumpen som står ute, bør ikke stå inntil husveggen da den lager vibrasjonsstøy. Det bør også sikres god drenering bort fra husets grunnmur da den produserer mye vann ved avriming. For å sikre best vedlikehold av varmepumpen, kan det være lurt å skjerme den for dårlig vær -gjerne et tak, eller et utformet varmepumpehus.Hvordan virker varmepumpen?

Luft-til-vann-varmepumpen består av to deler foruten varmtvannsbereder: en utedel og en innedel. Det er inne i disse at oppvarmingen foregår.

Utedelen, ved bruk av strøm, henter energi i form av varme fra uteluften. Et kjølemedium, som holder lavere temperatur enn uteluften, ligger innebygd i utedelen og vil varmes opp. Kokepunktet til kjølemediet er et annet enn for vann, og dermed vil væsken transformeres om til gass. Denne gassen føres inn i en kompressor. Trykket som oppstår her, gjør gassen varm, og det er denne varmen som videre brukes til oppvarming av vannet i innedelen.

Vannet som ligger i innedelen, distribueres gjennom rør, og kan dermed brukes til oppvarming av boligen. En fordel med luft-til-vann-varmepumpen, er at den ikke bare forsyner varmt vann til oppvarming via varmekabler og radiatorer, men den kan også avgi varme via tappevann til blant annet dusjen.

Sparing

Sammenlignet med strøm, vil oppvarming med en luft-til-vann-varmepumpe gi lavere energibruk. I tillegg er det økonomiske gevinster å hente. Når det kommer til å spare penger på en slik varmepumpe, må man huske på at dette foregår over et lengre tidsløp.

Hvor mye man kan spare, vil i tillegg avhenge av hvilken boplass varmepumpen installeres på. Faktorer som bl.a. areal, beboere, uteklima og budsjett, må tas med i betraktning. Det som er viktig å se på, er varmepumpens effektfaktor. Effektfaktoren sier noe om hvor effektiv varmepumpen er til å benytte seg av strømmen for oppvarming. Altså, investering kontra vinning. Det sier seg selv at en varmepumpe som bruker lite strøm for å varme opp boligen, er pengesparende for deg.

Hvor lang tid det tar før man tjener inn det man investerte i varmepumpen, varierer. Et anslag på ca. 70%, er likevel det man regner med å kunne spare på sikt. Med denne prosentandelen, vil man kunne få igjen 2,5 – 3,5 ganger så mye varme som det varmepumpen bruker.

Bor man på et sted hvor temperaturen kan synke til mange minusgrader, må man huske på at en slik varmepumpe trolig ikke vil greie all oppvarming selv. Felles for alle varmepumper, er at de er mindre effektive i kaldere klima. Jo kaldere det er, jo mindre varme produseres.

Ettersom uteluft er tilgjengelig hele året, vil man kontinuerlig ha tilgang på energi. Om man i tillegg bruker fornybar energi til å forsyne varmepumpen med strøm, vil man få en fornybar varmekilde. Installering av varmepumpe kan da også gagne miljøet.

General Varmepumper tilbyr gratis befaring. Ta kontakt på vårt kontaktskjema på høyre side, så tar vi kontakt i løpet av kort tid.

Fyll ut skjema og få gratis befaring på varmepumpe

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Send skjema og få en uforpliktet prat med en av våre autoriserte forhandlere!

Bla gjennom flere produkter

 • Varmepumpe: Råtassen 3

  Testet for ÷25 °C Uke-timer med temperaturstyring
  Nordisk luft til luft Yter 4,65 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Supersterk varmefunksjon og miljøvennlig kuldemedie
  • Ekstra avansert fordeling av luftstrømmer
  • Aircondition og varmepumpe i samme modell
 • Varmepumpe: Vinterkongen 4.0

  Testet for ÷35 °C Økonomimodus
  Konstruert for norsk kulde! Yter 6 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Wi-fi er inkludert i modellen
  • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
  • Fjerner støv, bakterier og dårlig lukt
 • Varmepumpe: Gulvmodellen 4.0

  Brukstestet for ÷35 °C Økonomimodus
  Konstruert for norsk kulde! Yter 5,2 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Wi-fi er inkludert i denne modellen!
  • Varmer opp nedre og øvre del av rom samtidig
  • Automatisk oppstart ved strømavbrudd
 • Varmepumpe: Nocria X

  Ny øko-kuldemedie Ekstra god varmesirkulasjon
  Luft til luft Yter 6,11 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
  • Sidevifter for ekstra god varmefordeling
  • Aircondition og varmepumpe i samme modell
 • General undertaksmodell er prisvinner av Red Dot design for utmerkelse innen produktdesign.

  Varmepumpe: Undertaksmodell

  Ny øko-kuldemedie God varmesirkulasjon og økonomimodus!
  Luft til luft Yter 8,7 kW v/÷10 °C ute

  For store rom og kontor

 • Vakker og pent designet varmepumpe som er perfekt for de fleste hjem

  KG Serien varmepumpe

  Ny øko-kuldemedie Ukes-timer med temperaturstyring
  Luft til luft Yter 3,52 kW v/÷15 °C ute

  For små og mellomstore kontorer

  • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
  • Blant de mest energibesparende pumpene på markedet
  • Aircondition og varmepumpe i samme modell