En luft til luft varmepumpe er den vanligste type varmepumpe her i Norge. Kort forklart henter den varme fra luften ute. Luften blåses så inn i boligen. En slik varmepumpe kan monteres i eneboliger, tomannsboliger, leiligheter og rekkehus. Man kan montere en eller flere innedeler, avhengig av behov og ønske. Normalt får man igjen to til tre ganger så mye varme som forbrukt strøm etter kun ett år. Og der hvor fyringssesongen er lengst blir også en varmepumpe mest gunstig. En nordisk tilpasset luft-til-luft-varmepumpe fra General er effektiv helt ned mot -25 °C. Derfor, sammenlignet med andre metoder for oppvarming, er dette en løsning som gir god energibesparelse, og reduserte strømutgifter.»
Hvis du ønsker å redusere energiutgiftene for din bolig er det å installere en luft-til-luft-varmepumpe et smart tiltak.
Boliger med stort varmebehov sparer naturlig nok mest. Og varmepumpens størrelse og kapasitet spiller også inn. I tillegg er kvaliteten på installeringen av varmeanlegget en viktig faktor. Tar vi utgangspunkt i en varmepumpe luft til luft og at en vanlig enebolig bruker cirka 25.000 kWh i året, kan du spare rundt 4.800 kWh. Med en gjennomsnittlig strømpris på 1 kr per kWh, vil du spare omtrent 72.000 kroner i løpet av en 15 års periode
En inverter-varmepumpe er også aircondition. Den kan reverseres (inverteres) når sommeren slår til med varme, og kjøle ned boligen. Kjøling bruker mer energi enn oppvarming, og reduserer derfor gevinsten av energisparing fra varmepumpen.
Men normalt brukes det lite energi til nedkjøling, siden behovet begrenses til noen få timer på de varmeste sommerdagene. I tillegg er temperaturforskjellen som varmepumpen skal kompensere for mindre om sommeren enn om vinteren.
Toppmodellen av varmepumper av typen luft-til-luft fra General heter Råtassen. Råtassen (ASHG09LZ) er en av de råeste varmepumpene som noensinne er laget. Derav navnet.
Varmeveksleren har mye større kapasitet enn hva som er vanlig. Slik sparer den deg for så mye energi at den har oppnådd en topp A+++ rangering! Med General sin avanserte og nyskapende inverter-teknologi er dette en modell som yter mye, men forbruker lite. Pumpen følger nordiske spesifikasjoner og er konstruert for å fungere meget godt ved lave utetemperaturer.
Fujitsu General sine varmepumper er designet for å håndtere det nordiske klimaet. Utedelen har innebygget varmestav som forhindrer den fra å fryse når vintersesongen er på sitt kaldeste. Varmepumpen er satt sammen av ytterst kulderesistente komponenter, designet for å forhindre frost, i henhold til CSAs generelle krav, for slik å kunne sørge for komfortabel varme selv når temperaturen faller til -25°C. I tillegg kommer pumpen med DC-twin roterende kompressorer med høy yteevne, stor varmeveksler, og Generals merkevarebeskyttede PAM inverteringskontroll, som sørger for høy varmekapasitet selv ved lave utetemperaturer.
Nordisk teknologi i General sine varmepumper gir stor varmekapasitet selv, selv ved lave utetemperaturer. Spesielt varmeveksler på LT og LZ modellene utmerker seg med å varme opp rom raskt og effektivt.
De store fordelene med denne varmeveksleren er :
Antifrost
Høy yteevne
*alle modeller
Energimerking gjør at du som forbruker enkelt kan sammenligne ulike produkters energieffektivitet.
Produkter til oppvarming av rom og bygninger skal energimerkes. Fra 26. september 2015 må varmepumper som selges innen EU ha samme type energimerking som den på kjøleskap, vaskemaskiner, TV-apparater etc. Dette inkluderer også Norge.
Energimerking forteller om varmepumpens energieffektivitet ved oppvarming og kjøling, lydeffektnivå inne og ute, samt nominell effekt i kW. Til sammenligning oppnår panelovner som oftest energiklasse C.
Det stilles stadig strengere krav – det nyeste er at varmepumper skal kunne klassifiseres opp til A+++. Her leverer General varmepumpe allerede i dag etter fremtidens krav til A+++ energimerking, med blant annet Vinterkongen.
Prisen på en luft-til-luft-varmepumpe er avhengig hvilken modell man velger og hvor avansert den er. De kraftigste og mer avanserte modellene med tidsstyring og temperaturkontroll er dyrere enn de mer enkle som kun har termostat. En gjennomsnittlig god varmepumpe koster normalt 18-30.000 kroner, inkludert montering. Med riktig installering og godt vedlikehold er normal levetid ca. 12-15 år.
Vit at egenmontering av varmepumpe er forbudt, og utgjør en helse- og sikkerhetsrisiko.
De fleste små pumper i dag bruker klimagassene HFK. Disse gassene er det viktig å begrense utslipp av. Derfor skal alt arbeid i kuldekretsene på varmepumpen utføres av sertifiserte bedrifter og personell.
Med sertifiserte og dyktige montører håndteres varmepumpen riktig, og man unngår unødvendige utslipp av kuldemedium. I tillegg vet man at varmepumpen blir stabil i drift, som igjen gir best mulig oppvarming.
Utedelen skal festes på et stativ. Enten på bakken eller til grunnmuren. Den må ikke festes til kledningen på huset! Sørg for god avstand fra bakken. Det renner noe vann på grunn av avriming, så sørg for god drenering vekk fra huset.
Utedel bør skjermes mot vær og vind, gjerne med et varmepumpehus eller overbygg. Plasser utedelen slik at støy verken sjenerer deg eller naboer.
I løpet av de siste 10 årene har General varmepumper med hjelp av Pingvin Klima AS etablert et nettverk av profesjonelle og autoriserte forhandlere i Norge og hatt et spesielt fokus på å utvikle varmepumper som har en virkningsgrad som passer spesielt godt for Norden og nordiske vinter-forhold. Pingvin Klima AS hjalp også til med å utvikle den nordiske varmepumpe-serien til General.
Forhandlerne er godt fordelt over store deler av landet. Når du sender inn forespørsel om gratis befaring, så ordner vi det slik at den forhandleren som er nærmest deg tar kontakt med deg innen få virkedager. Da avtaler dere et tidspunkt som er beleilig for deg. Poenget med en slik befaring er at du skal få en varmepumpe som passer for deg og din bolig. Da slipper du å få en modell som enten en for dårlig eller for bra. Du får akkurat det du trenger.
Handler du General varmepumpe av hovedimportøren kan du stole på at du får topp kvalitet. Enten det skulle være varmepumper, support, utvidet garanti eller dokumentasjon.
I løpet av de siste 10 årene har General varmepumper med hjelp av Pingvin Klima AS etablert et nettverk av profesjonelle og autoriserte forhandlere i Norge og hatt et spesielt fokus på å utvikle varmepumper som har en virkningsgrad som passer spesielt godt for Norden og nordiske vinter-forhold. Pingvin Klima AS hjalp også til med å utvikle den nordiske varmepumpe-serien til General. Forhandlerne er godt fordelt over store deler av landet. Når du sender inn forespørsel om gratis befarign, så ordner vi det slik at den forhandleren som er neærmest deg tar kontakt med deg innen få vrikedager. Da avtaler dere et tidspunkt som er beleilig for deg. Poenget med en slik befaring er at du skal få en varmepumpe som passer for deg og din bolig. Da slipper du å få enten en for dårlig eller for bra modell. Du får akkurat det du trenger.
Handler du General varmepumpe av hovedimportøren kan du stole på at du får topp kvalitet. Enten det skulle være varmepumper, support, utvidet garanti eller dokumentasjon.
Testet for ÷25 °C | Uke-timer med temperaturstyring |
Nordisk luft til luft | Yter 4,65 kW v/÷15 °C ute |
For små til store rom
Testet for ÷35 °C | Økonomimodus |
Konstruert for norsk kulde! | Yter 6 kW v/÷15 °C ute |
For små til store rom
Brukstestet for ÷35 °C | Økonomimodus |
Konstruert for norsk kulde! | Yter 5,2 kW v/÷15 °C ute |
For små til store rom
Ny øko-kuldemedie | Ekstra god varmesirkulasjon |
Luft til luft | Yter 6,11 kW v/÷15 °C ute |
For små til store rom
Ny øko-kuldemedie | God varmesirkulasjon og økonomimodus! |
Luft til luft | Yter 8,7 kW v/÷10 °C ute |
For store rom og kontor
Ny øko-kuldemedie | Ukes-timer med temperaturstyring |
Luft til luft | Yter 3,52 kW v/÷15 °C ute |
For små og mellomstore kontorer