• luft-til-luft-varmepumpe klapp

Luft-til-Luft varmepumpe for hus, hytte og hjem

varmepumpe middag

Noen klare fordeler med luft-til-luft varmepumpe*

 • Sparer energi og reduserer strømkostnader
 • Sørger for jevn varme i hele rommet
 • Effektiv ned mot ÷25 °C
 • Fjerner støv, bakterier og vond lukt
 • Kan brukes som aircondition
 • Enkel å installere
 • Koster relativt lite med tanke på hvor mye energi du sparer
 • Nyere modeller kan i tillegg til standard fjernkontroll ofte kontrolleres med WiFi og smarttelefon
 • Bevegelsessensor og termostatstyring gir smart bruk og reduserte strømkostnader
 • Egner seg for nær alle typer boliger
*NOEN FUNKSJONER VARIER FRA MODELL TIL MODELL.

Hva er en luft-til-luft-varmepumpe?

Og hvorfor installere en?

En luft til luft varmepumpe er den vanligste type varmepumpe her i Norge. Kort forklart henter den varme fra luften ute. Luften blåses så inn i boligen. En slik varmepumpe kan monteres i eneboliger, tomannsboliger, leiligheter og rekkehus. Man kan montere en eller flere innedeler, avhengig av behov og ønske. Normalt får man igjen to til tre ganger så mye varme som forbrukt strøm etter kun ett år. Og der hvor fyringssesongen er lengst blir også en varmepumpe mest gunstig. En nordisk tilpasset luft-til-luft-varmepumpe fra General er effektiv helt ned mot -25 °C. Derfor, sammenlignet med andre metoder for oppvarming, er dette en løsning som gir god energibesparelse, og reduserte strømutgifter.»

Luft-til-Luft General-strom-banner-1
Luft-til-Luft baking

Varmepumpe kutter strømforbruk

Hvis du ønsker å redusere energiutgiftene for din bolig er det å installere en luft-til-luft-varmepumpe et smart tiltak.

Hvor mye strøm kan jeg spare?

Boliger med stort varmebehov sparer naturlig nok mest. Og varmepumpens størrelse og kapasitet spiller også inn. I tillegg er kvaliteten på installeringen av varmeanlegget en viktig faktor. Tar vi utgangspunkt i en varmepumpe luft til luft og at en vanlig enebolig bruker cirka 25.000 kWh i året, kan du spare rundt 4.800 kWh. Med en gjennomsnittlig strømpris på 1 kr per kWh, vil du spare omtrent 72.000 kroner i løpet av en 15 års periode

Varmepumpe som aircondition

En inverter-varmepumpe er også aircondition. Den kan reverseres (inverteres) når sommeren slår til med varme, og kjøle ned boligen. Kjøling bruker mer energi enn oppvarming, og reduserer derfor gevinsten av energisparing fra varmepumpen.

Men normalt brukes det lite energi til nedkjøling, siden behovet begrenses til noen få timer på de varmeste sommerdagene. I tillegg er temperaturforskjellen som varmepumpen skal kompensere for mindre om sommeren enn om vinteren.

lammeler pumpe
Luft-til-Luft General-VP_Råtassen vinter

Toppmodellen fra General heter Råtassen

Toppmodellen av varmepumper av typen luft-til-luft fra General heter Råtassen. Råtassen (ASHG09LZ) er en av de råeste varmepumpene som noensinne er laget. Derav navnet.

Varmeveksleren har mye større kapasitet enn hva som er vanlig. Slik sparer den deg for så mye energi at den har oppnådd en topp A+++ rangering! Med General sin avanserte og nyskapende inverter-teknologi er dette en modell som yter mye, men forbruker lite. Pumpen følger nordiske spesifikasjoner og er konstruert for å fungere meget godt ved lave utetemperaturer.

Nordisk serie – General’s varmepumper designet med nordisk teknologi

Fujitsu General sine varmepumper er designet for å håndtere det nordiske klimaet. Utedelen har innebygget varmestav som forhindrer den fra å fryse når vintersesongen er på sitt kaldeste. Varmepumpen er satt sammen av ytterst kulderesistente komponenter, designet for å forhindre frost, i henhold til CSAs generelle krav, for slik å kunne sørge for komfortabel varme selv når temperaturen faller til -25°C. I tillegg kommer pumpen med DC-twin roterende kompressorer med høy yteevne, stor varmeveksler, og Generals merkevarebeskyttede PAM inverteringskontroll, som sørger for høy varmekapasitet selv ved lave utetemperaturer.

* CSA = Canada Standard Association: Anvender deler som tåler -30°C, som standard
Skog vinterGeneral-VP_Designmodellen
Luft-til-Luft general-nordisk-produktark-mai

Effektiv oppvarming

Nordisk teknologi i General sine varmepumper gir stor varmekapasitet selv, selv ved lave utetemperaturer. Spesielt varmeveksler på LT og LZ modellene utmerker seg med å varme opp rom raskt og effektivt.
De store fordelene med denne varmeveksleren er :

 • Volum på varmeveksler tilnærmet to ganger større*
 • Volum på tverrgående vifte** er 13% større* i forhold til andre modeller.
 • Varmekapasitet selv ved utetemperaturer ned mot -15°C.
*LZ og LT modellene
**Cross-flow vifte

Antifrostdesign*; På nordiske utedeler

Antifrost

 • Stålkonstruksjon på utedel med god plass til motor: Unngår enkelt frost
 • God avstand mellom maskinkomponenter: Forhindrer kontakt mellom hver enkelt del selv ved frost .
 • Sokkeloppvarming: Tilstrekkelig kapasitet fra varmeelementet og design som forebygger frost.
 • Antifrost-komponenter: Ledninger og elektronikk som tåler lave utetemperaturer

Høy yteevne

 • Høyeffektiv varmeveksler
 • DC-Twin roterende kompressor med høy yteevne

*alle modeller

familie i vindu
Luft-til-Luft fordeler

 Varmepumpe og energimerking

Energimerking gjør at du som forbruker enkelt kan sammenligne ulike produkters energieffektivitet.

Produkter til oppvarming av rom og bygninger skal energimerkes. Fra 26. september 2015 må varmepumper som selges innen EU ha samme type energimerking som den på kjøleskap, vaskemaskiner, TV-apparater etc. Dette inkluderer også Norge.

En moderne luft-til-luft-varmepumpe bør oppnå en energiklasse mellom A og A+++

Energimerking forteller om varmepumpens energieffektivitet ved oppvarming og kjøling, lydeffektnivå inne og ute, samt nominell effekt i kW. Til sammenligning oppnår panelovner som oftest energiklasse C. 

Det stilles stadig strengere krav – det nyeste er at varmepumper skal kunne klassifiseres opp til A+++. Her leverer General varmepumpe allerede i dag etter fremtidens krav til A+++ energimerking, med blant annet Vinterkongen.

 

skiløype General-VP_Gulvmodellen
Luft-til-Luft Nocria X blåfjell

Varmepumpe – Kostnad og levetid

Prisen på en luft-til-luft-varmepumpe er avhengig hvilken modell man velger og hvor avansert den er. De kraftigste og mer avanserte modellene med tidsstyring og temperaturkontroll er dyrere enn de mer enkle som kun har termostat. En gjennomsnittlig god varmepumpe koster normalt 18-30.000 kroner, inkludert montering. Med riktig installering og godt vedlikehold er normal levetid ca. 12-15 år.

Montering av sertifisert montør er bra for miljøet og stabil drift av varmepumpen

Vit at egenmontering av varmepumpe er forbudt, og utgjør en helse- og sikkerhetsrisiko.

De fleste små pumper i dag bruker klimagassene HFK. Disse gassene er det viktig å begrense utslipp av. Derfor skal alt arbeid i kuldekretsene på varmepumpen utføres av sertifiserte bedrifter og personell.

Med sertifiserte og dyktige montører håndteres varmepumpen riktig, og man unngår unødvendige utslipp av kuldemedium. I tillegg vet man at varmepumpen blir stabil i drift, som igjen gir best mulig oppvarming.

Luft-til-Luft gulv
Luft-til-Luft fjell

Plassering av utedel

Utedelen skal festes på et stativ. Enten på bakken eller til grunnmuren. Den må ikke festes til kledningen på huset! Sørg for god avstand fra bakken. Det renner noe vann på grunn av avriming, så sørg for god drenering vekk fra huset.

Utedel bør skjermes mot vær og vind, gjerne med et varmepumpehus eller overbygg. Plasser utedelen slik at støy verken sjenerer deg eller naboer.

Hovedimportøren av General Varmepumper i Norge

I løpet av de siste 10 årene har General varmepumper med hjelp av Pingvin Klima AS etablert et nettverk av profesjonelle og autoriserte forhandlere i Norge og hatt et spesielt fokus på å utvikle varmepumper som har en virkningsgrad som passer spesielt godt for Norden og nordiske vinter-forhold. Pingvin Klima AS hjalp også til med å utvikle den nordiske varmepumpe-serien til General.

Forhandlerne er godt fordelt over store deler av landet. Når du sender inn forespørsel om gratis befaring, så ordner vi det slik at den forhandleren som er nærmest deg tar kontakt med deg innen få virkedager. Da avtaler dere et tidspunkt som er beleilig for deg. Poenget med en slik befaring er at du skal få en varmepumpe som passer for deg og din bolig. Da slipper du å få en modell som enten en for dårlig eller for bra. Du får akkurat det du trenger.

Luft-til-Luft nordisk serie
 oslo by

Handler du General varmepumpe av hovedimportøren kan du stole på at du får topp kvalitet. Enten det skulle være varmepumper, support, utvidet garanti eller dokumentasjon.

I løpet av de siste 10 årene har General varmepumper med hjelp av Pingvin Klima AS etablert et nettverk av profesjonelle og autoriserte forhandlere i Norge og hatt et spesielt fokus på å utvikle varmepumper som har en virkningsgrad som passer spesielt godt for Norden og nordiske vinter-forhold. Pingvin Klima AS hjalp også til med å utvikle den nordiske varmepumpe-serien til General. Forhandlerne er godt fordelt over store deler av landet. Når du sender inn forespørsel om gratis befarign, så ordner vi det slik at den forhandleren som er neærmest deg tar kontakt med deg innen få vrikedager. Da avtaler dere et tidspunkt som er beleilig for deg. Poenget med en slik befaring er at du skal få en varmepumpe som passer for deg og din bolig. Da slipper du å få enten en for dårlig eller for bra modell. Du får akkurat det du trenger.

Handler du General varmepumpe av hovedimportøren kan du stole på at du får topp kvalitet. Enten det skulle være varmepumper, support, utvidet garanti eller dokumentasjon.


Fyll ut skjema og få gratis befaring på varmepumpe

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Send skjema og få en uforpliktet prat med en av våre autoriserte forhandlere!

Bla gjennom flere produkter

 • Varmepumpe: Råtassen 3

  Testet for ÷25 °C Uke-timer med temperaturstyring
  Nordisk luft til luft Yter 4,65 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Supersterk varmefunksjon og miljøvennlig kuldemedie
  • Ekstra avansert fordeling av luftstrømmer
  • Aircondition og varmepumpe i samme modell
 • Varmepumpe: Vinterkongen 4.0

  Testet for ÷35 °C Økonomimodus
  Konstruert for norsk kulde! Yter 6 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Wi-fi er inkludert i modellen
  • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
  • Fjerner støv, bakterier og dårlig lukt
 • Varmepumpe: Gulvmodellen 4.0

  Brukstestet for ÷35 °C Økonomimodus
  Konstruert for norsk kulde! Yter 5,2 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Wi-fi er inkludert i denne modellen!
  • Varmer opp nedre og øvre del av rom samtidig
  • Automatisk oppstart ved strømavbrudd
 • Varmepumpe: Nocria X

  Ny øko-kuldemedie Ekstra god varmesirkulasjon
  Luft til luft Yter 6,11 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
  • Sidevifter for ekstra god varmefordeling
  • Aircondition og varmepumpe i samme modell
 • General undertaksmodell er prisvinner av Red Dot design for utmerkelse innen produktdesign.

  Varmepumpe: Undertaksmodell

  Ny øko-kuldemedie God varmesirkulasjon og økonomimodus!
  Luft til luft Yter 8,7 kW v/÷10 °C ute

  For store rom og kontor

 • Vakker og pent designet varmepumpe som er perfekt for de fleste hjem

  KG Serien varmepumpe

  Ny øko-kuldemedie Ukes-timer med temperaturstyring
  Luft til luft Yter 3,52 kW v/÷15 °C ute

  For små og mellomstore kontorer

  • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
  • Blant de mest energibesparende pumpene på markedet
  • Aircondition og varmepumpe i samme modell