sjekkliste-varmepumpe

Kjøp av varmepumpe – Sjekkliste

Å kjøpe en ny varmepumpe til hjemmet sitt er en stor investering for mange. Det er derfor mange spørsmål som ofte dukker opp når man skal kjøpe seg en ny varmepumpe. For å gjøre kjøpsprosessen enklere, har vi laget en sjekkliste som huseiere kan bruke når de skal kjøpe seg en ny varmepumpe. På denne måten er det enklere å finne varmepumpen som passer til ditt hjem, og du kan kjøpe riktig varmepumpe.

Hvordan type bolig har du?

Varmepumper kommer i mange forskjellige modeller og størrelser. Noen varmepumper er mer kraftige enn andre, og hvordan type bolig du har, avgjør hvor stor varmepumpe du trenger. Det første man kan begynne med er å se på størrelsen og standarden på boligen. En leilighet på 50m2 vil ha behov for en mye mindre varmepumpe enn en enebolig på 250m2.

Hvor godt er boligen isolert?

Moderne nye bygg er bygget med helt annen isolasjon-standard enn en enebolig fra 70-tallet. Er nytt passivhus er for eksempel veldig godt isolert, og vil derfor holde på varmen på en helt annen måte enn et eldre hus. Mange har også etterisolert huset. Dette kan være både vegger og tak som er etterisolert. En bolig som er godt isolert vil spare eieren for store kostnader på oppvarming. Varmetapet boligen din har vil derfor være med på å avgjøre hvor kraftig varmepumpe ditt hus vil ha behov for.

Hvordan er romfordelingen i huset?

En varmepumpe er avhengig av å kunne blåse den varme luften til de delene av huset som skal varmes opp. Det er derfor viktig at man lager en oversikt over huset sitt, slik at det blir enkelt å lage en god plan på hvordan ditt hus skal varmes opp. I noen tilfeller kan det være fordelaktig å ha to innedeler. Det vil si at man har en utedel til varmepumpen, som fordeler varmen til to innedeler. Dette kan gjøre at hus som har flere etasjer kan få jevn varme i hele huset. For mange vil det også kun være aktuelt å varme opp 1. etg. i huset.

Hvor i landet er boligen

Norge er et langstrakt land, og klima og gjennomsnittstemperaturen varierer stort. Om du bor på vestlandet vil temperaturen på vinteren være mye varmere enn om du bor på Finnmarksvidda. Det er derfor viktig at man tar hensyn til geografien, og ikke minst klimaet der varmepumpen skal installeres. I kalde strøk kan man ha behov for en kraftigere varmepumpe for at den skal fungere optimalt på de kaldeste vinterdagene.

Plassering av varmepumpe

Det er viktig å tenke over hvor du ønsker å montere innedelen av varmepumpen. Det er flere faktorer som spiller inn her. Noen ønsker ikke at varmepumpens innedel skal være veldig synlig i stuen, samtidig som mange ikke har noen sterk mening om dette. General har mange modeller, og mange velger vår designmodell når de skal ha den i stuen. En veldig viktig ting med tanke på plassering av varmepumpen er at den må ha en plassering som gjør at den enkelt kan fordele varmen til de ønskelige områdene av huset.

Budsjett

Når du skal investere i en varmepumpe, er det viktig å ha et realistisk budsjett. Varmepumper kommer i mange fasonger og priser, men som med de fleste andre ting i livet, så får man hva man betaler for. En luft til luft varmepumpe med god kvalitet koster vanligvis fra 22 000,- og oppover. Dersom man ønsker en luft til vann varmepumpe blir prisen betydelig høyere. Det viktigste å tenke på i budsjettet sitt er at man kjøper en varmepumpe for å spare penger på oppvarmingskostnader. Med dagens høye strømpriser kan man spare mange tusen pr. mnd. på å erstatte oppvarming fra panelovner til varmepumpe.

Vi hjelper deg å finne riktig varmepumpe

Med over 20 års erfaring, har vi sett og installert varmepumper i alle typer hus. Våre sertifiserte montører kan gi deg profesjonelle råd på hvor, og hvordan din varmepumpe bør installeres. Alle varmepumper som kjøpes fra General Varmepumper selges med montering inkludert i prisen. På denne måten kan du være sikker på at din varmepumpe blir installert på en riktig og profesjonell måte.


Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat. Vi kommer gjerne hjem til deg på en gratis befaring for å finne den beste varmepumpe-løsningen til ditt hem.

Fyll ut skjema og få gratis befaring på varmepumpe

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Send skjema og få en uforpliktet prat med en av våre autoriserte forhandlere!

Bla gjennom flere produkter

 • Varmepumpe: Råtassen 3

  Testet for ÷25 °C Uke-timer med temperaturstyring
  Nordisk luft til luft Yter 4,65 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Supersterk varmefunksjon og miljøvennlig kuldemedie
  • Ekstra avansert fordeling av luftstrømmer
  • Aircondition og varmepumpe i samme modell
 • Varmepumpe: Vinterkongen 4.0

  Testet for ÷35 °C Økonomimodus
  Konstruert for norsk kulde! Yter 6 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Wi-fi er inkludert i modellen
  • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
  • Fjerner støv, bakterier og dårlig lukt
 • Varmepumpe: Gulvmodellen 4.0

  Brukstestet for ÷35 °C Økonomimodus
  Konstruert for norsk kulde! Yter 5,2 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Wi-fi er inkludert i denne modellen!
  • Varmer opp nedre og øvre del av rom samtidig
  • Automatisk oppstart ved strømavbrudd
 • Varmepumpe: Nocria X

  Ny øko-kuldemedie Ekstra god varmesirkulasjon
  Luft til luft Yter 6,11 kW v/÷15 °C ute

  For små til store rom

  • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
  • Sidevifter for ekstra god varmefordeling
  • Aircondition og varmepumpe i samme modell
 • General undertaksmodell er prisvinner av Red Dot design for utmerkelse innen produktdesign.

  Varmepumpe: Undertaksmodell

  Ny øko-kuldemedie God varmesirkulasjon og økonomimodus!
  Luft til luft Yter 8,7 kW v/÷10 °C ute

  For store rom og kontor

 • Vakker og pent designet varmepumpe som er perfekt for de fleste hjem

  KG Serien varmepumpe

  Ny øko-kuldemedie Ukes-timer med temperaturstyring
  Luft til luft Yter 3,52 kW v/÷15 °C ute

  For små og mellomstore kontorer

  • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
  • Blant de mest energibesparende pumpene på markedet
  • Aircondition og varmepumpe i samme modell