Importør av General Varmepumper i Norge

Pingvin Klima AS er hovedimportør av General varmepumper og har i samarbeide med hovedfabrikken i Japan utviklet og testet den nordiske serien

Hovedimportør av General Varmepumper i Norge er Pingvin Klima AS og har utmerket likviditet og driftes av fagfolk innen varme og aircondition bransjen. Alle våre forhandlere er autoriserte.

Etablert i 2001

Pingvin Klima AS ble startet av kulde- og varmepumpe-montørene Christian Solberg og Jim Johansen sammen med Haaland & Bjerke AS våren 2001.

Vi er i dag 16 ansatte, holder til i Grensesvingen 9 på Helsfyr i Oslo og er representant i Norge for kvalitetsmerker som:

 • General aircondition og varmepumper
 • Trane isvannsmaskiner og varmepumper
 • PST Clima fancoil
 • Sinclair portable kjølere, Air Condition og varmepumper for båter og caravan, samt avfuktere og vindusenheter
 • CTA varmepumper
 • Maxima borrsystemer
 • Pingvin Klima AS er serviceinnstilte og fagfolk innen kuldefaget!


  Folk bruker oss som Opplysningen for varmepumper og spør om alt mulig rart. De fleste som ringer har ofte et problem som er ganske enkelt å løse og det meste ordner seg på noen minutter. Er det mer alvorlige forhold, tar vi en diskusjon i fellesskap. Uansett løser vi det alltid slik at kunden blir fornøyd.

  Alle får hjelp


  Supporttjenesten hos Pingvin Klima er til for forhandlerne og montørene og de fleste som ringer er montører som sliter med en eller annen feilkode. Enkelte er ikke engang kunder, men de får også hjelp. Privatpersoner kan få hjelp til å bli loset videre til forhandleren de har kjøpt varmepumpen av. Det er viktig å yte service, og vi ser det slik at har innringeren et problem, har vi det også. Så tar vi det derfra.

   
   
  I tillegg så har General vunnet flere internasjonale priser og utmerket seg i Forbrukerrådets store Varmepumpeguide 2015. General Varmepumpe er derfor et merke som har god kvalitet, god kundeservice og et merke som har kommet for å bli.
   
  Alle som handler med oss kan stole på at vi leverer topp kvalitet, enten det dreier seg om varmepumper, support eller dokumentasjon. Kvalitetsproduktene fra General har eksistert på markedet i mer enn 30 år, og ble en del av Fujitsu-systemet i 1987. Pingvin Klima sin ledelse er selv teknisk dyktige kjølemontører som har lært faget gjennom mange år. Med andre ord, vi kan varmepumper! 
   

  Pingvin Klima AS hjalp til med utvikling av den første nordiske varmepumpen

  Pingvin Klima AS har hjulpet General med utviklingen av nordiske varmepumper. Vi har eksperimenter og testet gjennom å ta regelmessige målinger, oppdatere programvare, tatt bilder, rapportert og tatt nye tester igjen på basis av resultatene som allerede registrert. Dette har blant annet ført til konstruksjon av en utedel som er spesielt konstruert for Norge og norden. 

  Nordisk varmepumpe sin utedel har:

  • Større og forbedret kompressorhus.
  • Varmestav i bunnpannen ned sikkerhetstermostat.
  • Avrimingsprogram utviklet med regulering i forhold til utetemperatur.
  • Temperatursensor i henhold til CSA-standard (100% nøyaktig ned til ÷50°C ute)
  • Værbestandig materialvalg i forhold til nordiske forhold i hele utedelen.
  Som forhandler kan du stole på at Pingvin Klima til enhver tid har stor lagerbeholdning, noe som sikrer deg rask levering av produkter og reservedeler. 

  Nettverk av forhandlere

  General varmepumpe finnes i Norge, sverige, finland og over 110 land verden over. I Europa er også General største produsent av varmepumper og aircondition. Med en kontinuerlig videreutvikling og forskning har General hele tiden produsert varmepumpeteknologi med fokus på hvilke behov morgendagen krever.

  Kontakt

  Bjørnerudveien 18
  1266 Oslo, Norway

  +47 22 65 04 15
  22 65 04 16

  Fyll ut skjema og få gratis befaring

   

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Send skjema og få en uforpliktet prat med en av våre autoriserte forhandlere!

  Hvordan skal du velge varmepumpe til din bolig?

   

  Når man kommer til den fasen at man begynner å vurdere å anskaffe en eller flere varmepumper til sin bolig blir det fort mange faktorer å ta hensyn til. Dette innebærer faktorer som kW kapasitet, COP, modell, merke, plassering, installatør, installasjon, vakumering, vedlikehold og garanti. Denne artikkelen tar for seg en generisk installasjon av varmepumpe og de optimale kriteriene rundt dette.

  Vær klar over at det er krav om at alle som arbeider med varmepumper og klimagasser, skal være sertifiserte for jobben. Uansett type og størrelse.

  Norge er gjennom EØS-avtalen forpliktet til å følge EUs regelverk for å redusere utslipp av drivhusgasser som bidrar til global oppvarming.

  Be selger eller montør om å legge frem F-gasssertifikat
  Første bud når du skal installere varmepumpe, er derfor å forsikre deg om at den som gjør dette er sertifisert for å jobbe med produkter som inneholder HFK-gasser. Husk at du ber om å få se sertifiseringsbevis før du aksepterer tilbudet!
  Hvilken varmepumpe-modell skal man velge?
  Det finnes både vegg- og gulvmodeller. Det vanligste er veggmonterte varmepumper, men en gulvmodell kan være smart om du ikke ønsker å ha varmepumpen høyt på veggen. En innedel av typen veggmodell skal monteres høyt oppe på veggen. Hvis det tregulv i boligen og en veggmodell står for lavt, kan gulvet tørkes ut. Det finnes også noen modeller med flere innedeler koblet mot én utedel. Disse har gjerne betegnelsen multisplitt.
  Hva er riktig plassering for varmepumpens innedel?
  Innedelen til luft-til-luft-varmepumper bør plasseres i nærheten av der man oppholder seg mest. Varmepumpen er en punktoppvarmingskilde og varmen fordeler seg best i boliger med en åpen planløsning. F.eks Plasser innedel i en stor gang og blås luften inn mot stue
  Plassering og montering av utedel

  Det er ikke noe problem å ha litt avstand mellom ute- og innedelen på varmepumpen, Men det er viktig å tenke gjennom hvor rørstrekket mellom de to delene skal gå. De må legges slik at de ikke skades og står i fare for å bli revet ut. Rørstrekket bør være minst to meter langt, og maks tyve.

  Utedelen lager vibrasjonsstøy og bør helst ikke festes til husets kledning, men plasseres på et bakkestativ eller festes til grunnmuren. Det er også viktig at det monteres vibrasjonsdempere. Fra varmepumpens inne- og utedel vil det være noe lyd. Dette vil i utgangspunktet ikke være sjenerende om du finner en hensiktsmessig plassering. Du bør for eksempel unngå å plassere varmepumpens utedel nært soveromsvinduet eller inntil naboens bolig. Hvis du bor i rekkehus eller leilighet, bør du være ekstra oppmerksom på plassering av utedelen.

  Det er en fordel (men ikke nødvendig) å skjerme utedelen mot nedbør og vind med for eksempel et lite tak eller et riktig utformet varmepumpehus. Det er dessuten viktig at utedelen ikke er montert for lavt. Om vinteren vil kondens fra utedelen til varmepumpen dryppe ned på bakken og fryse. Hvis avstanden fra bakken ikke er stor nok, vil issvullen raskt kunne vokse opp i maskinen og ødelegge den.

  Om du er opptatt av å unngå støy, bør du velge en modell med lavest mulig lydnivå. En forskjell på 3 dB vil av de fleste oppfattes som merkbar, mens en endring på 5 til 6 dB vil være tydelig.

  Hull gjennom veggen

  Finn nøyaktig plassering av innedel. Når dere er sikker hvor den skal monteres er det tid for å gjennombore veggen. I hullet legges et rør. Med et beskyttelsesrør unngår manrissikoen for fukt og råte i hullet.

  Pass på å skumme igjen hullet etter man har trukket de nødvendige ledningene gjennom. Ellers blir det et kaldluftsug inn bak varmepumpa. Det vil både føre til kjøligere innetemperatur, og til at maskinen hele tiden blir stående og gå for fullt på grunn av termostaten.

  Pass opp for fukt

  Mellom ute- og innedelen av varmepumpen skal det gå et dobbelt rørstrekk til gass, og en ledning til styrestrømmen. I tillegg er det et kondensrør fra innedelen som går ut i friluft. Det transporterer fukt når varmepumpen brukes som aircondition.

  Med dette rørstrekket må man være veldig nøyaktig. Tilkoblingene må sitte skikkelig, så det ikke oppstår lekkasjer.

  For Fukt er varmepumpens verste fiende. Dersom det kommer fukt i gassrøret, dannes syre som spiser opp viklingene på motoren. Derfor bør montøren svært nøye når han kobler rørene på varmepumpen, både ute og inne.

  Fyll ut skjema og få gratis befaring på varmepumpe

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Send skjema og få en uforpliktet prat med en av våre autoriserte forhandlere!

  Bla gjennom flere produkter

  • Varmepumpe: Råtassen 3

   Testet for ÷25 °C Uke-timer med temperaturstyring
   Nordisk luft til luft Yter 4,65 kW v/÷15 °C ute

   For små til store rom

   • Supersterk varmefunksjon og miljøvennlig kuldemedie
   • Ekstra avansert fordeling av luftstrømmer
   • Aircondition og varmepumpe i samme modell
  • Varmepumpe: Vinterkongen 4.0

   Testet for ÷35 °C Økonomimodus
   Konstruert for norsk kulde! Yter 6 kW v/÷15 °C ute

   For små til store rom

   • Wi-fi er inkludert i modellen
   • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
   • Fjerner støv, bakterier og dårlig lukt
  • Varmepumpe: Gulvmodellen 4.0

   Brukstestet for ÷35 °C Økonomimodus
   Konstruert for norsk kulde! Yter 5,2 kW v/÷15 °C ute

   For små til store rom

   • Wi-fi er inkludert i denne modellen!
   • Varmer opp nedre og øvre del av rom samtidig
   • Automatisk oppstart ved strømavbrudd
  • Varmepumpe: Nocria X

   Ny øko-kuldemedie Ekstra god varmesirkulasjon
   Luft til luft Yter 6,11 kW v/÷15 °C ute

   For små til store rom

   • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
   • Sidevifter for ekstra god varmefordeling
   • Aircondition og varmepumpe i samme modell
  • General undertaksmodell er prisvinner av Red Dot design for utmerkelse innen produktdesign.

   Varmepumpe: Undertaksmodell

   Ny øko-kuldemedie God varmesirkulasjon og økonomimodus!
   Luft til luft Yter 8,7 kW v/÷10 °C ute

   For store rom og kontor

  • Vakker og pent designet varmepumpe som er perfekt for de fleste hjem

   KG Serien varmepumpe

   Ny øko-kuldemedie Ukes-timer med temperaturstyring
   Luft til luft Yter 3,52 kW v/÷15 °C ute

   For små og mellomstore kontorer

   • Supersterk varmefunksjon (stor varmeveksler)
   • Blant de mest energibesparende pumpene på markedet
   • Aircondition og varmepumpe i samme modell