En god varmepumpe kan lønne seg allerede fra første dagen

Fra øyeblikket varmepumpen er installert, begynner du å spare penger !!!! Ja, faktisk kan det lønne seg å låne penger dersom man trenger finansiering for å få varmepumpen på plass – Så lønnsom er en god varmepumpe…

Stadig flere norske hjem har oppdaget varmepumpen og at det er en lønnsom investering. Så mange som nær halvparten av norske eneboliger og småhus har skaffet seg en varmepumpe og prosentandelen øker.

Den mest valgte typen av varmepumper i markedet er såkalt luft-til-luft varmepumpe. De passer i hus som vanligvis varmes opp via strøm eller ved. Ifølge varmepumpeforeningens beregninger, gir varmepumpen i snitt to til tre ganger så mye varme som den strømmen den bruker.

En luft-til-luft varmepumpe omdanner energien som er i uteluften om til varme. Du får en renere og mer miljøvennlig oppvarming og fordi varmepumpen også sirkulerer inneluft via filtre, vil også innemiljøet bli bedre og derfor anbefales varmepumpe også for astmatikere og småbarnsfamilier.

Skal du investere i en varmepumpe bør du sørge for at den er tilpasset for nordiske forhold. Eksempelvis henter den Nordiske serien til General varmepumpe energi fra uteluft helt ned til 25 minusgrader. En god varmepumpe gir god og jevn varme ved ekstreme kuldegrader som vi ofte har i Norge.

Regnestykket som forsvarer varmepumpe investeringen

Et sted mellom 50 og 75 prosent av energiforbruket i private hjem går til oppvarming. Ved å velge energismarte oppvarmingsløsninger, vil man kunne redusere energiforbruket betraktelig.

Det er mange forhold som påvirker hvor store strømbesparelsene blir, slik som antall kvadratmeter som skal varmes opp av varmepumpen og hvor godt isolert huset er. Men de fleste beregninger viser at man får et positivt regnestykke.

Dersom man låner hele summen det koster å kjøpe og installere en varmepumpe, og bruker pengene man sparer i strømutgifter på å betale renter og avdrag på lånet, vil man i de fleste tilfeller gå i pluss umiddelbart,

De som bor i boliger som forbruker mer enn 15 000 kWh i året vil ha størst økonomisk utbytte av varmepumpe.

Bor man i en mindre leilighet eller et rekkehus med få yttervegger, har man normalt ikke så veldig høye strømutgifter. Men i en enebolig er det ikke unormalt at man forbruker 20–25 000 kWh i året, og da er varmepumpe svært lønnsomt.

Enova har blant annet regnet ut at en enebolig som bruker 25 000 kWh strøm i året, kan spare 4 800 kWh på en luft-til-luft-varmepumpe. Ut ifra en gjennomsnittlig strømpris på 1 kroner per kWh, vil man da spare strømutgifter på cirka 72 000 kroner i løpet av en 15 års periode.

DETTE KOSTER VARMEPUMPENE

Prisen på et varmepumpesystem avhenger av type varmepumpe, merke, modell og hvor avansert den er. De kraftigste modellene med tidsstyring og temperaturkontroll er naturlig nok dyrere enn de enkle som kun har termostat. Gode varmepumper koster normalt fra 18 000 til flere hundre tusen kroner.

Før du installerer en varmepumpe er det alltid smart å få en gratis befaring.
Fagmenn har erfaring med hvilke plasseringer som gir best ytelse i forhold til rommets design og vegger.

Fyll ut skjema for gratis befaring idag og spar strømutgifter allerede fra første dag din varmepumpe er installert.