Lær mer /

Vegghengt varmepumpe

General LZ produktark mainbanner 02

Hvor kan en vegghengt varmepumpe plasseres

En vegghengt varmepumpe kan plasseres på de fleste vegger i huset. De fleste velger å plassere varmepumpen høyt oppe på veggen. Fordelen med en vegghengt varmepumpe er at man slipper å bruke gulvareal, og den blir på den måten lite sjenerende. Ofte blir varmepumpen plassert på en yttervegg slik at rørene til utedelen kan gå rett gjennom veggen. Dersom man velger en vegg som ikke er en yttervegg, må rørene føres langs tak eller vegg.

Når varmepumpen plasseres høyt oppe på veggen gir dette også en stor fordel når det gjelder fordelingen av den varme luften som kommer ut av varmepumpen.

Hvordan monteres en vegghengt varmepumpe?

Varmepumpen monteres av en autorisert montør. Etter at dere har blitt enige om plassering av varmepumpen, kommer montøren hjem til dere for å montere den. Varmepumpen består av en innedel og en utedel. Innedelen av varmepumpen som monteres inne i huset, og utedelen er kompressoren som monteres uten. For å koble sammen ute og innedelen lages det et hull gjennom veggen slik at koblingen kan føres fra ute- til innedelen.

Aircondition om sommeren

En stor fordel med varmepumpen er at den kan brukes som aircondition om sommeren. På denne måten er du sikret et behagelig inneklima på varme sommerdager. På samme måte som du stiller ønsket temperatur på vinteren, stiller du inn ønsket temperatur på sommeren, så holder varmepumpen innetemperaturen på ønsket temperatur.

Spar strøm med varmepumpe

Når du installerer en varmepumpe, vil du spare penger på dine oppvarmingskostnader. Varmepumpen henter varme som allerede finnes i uteluften, og kan derfor varme opp din bolig på en mer strømeffektiv måte enn en tradisjonell varmeovn. Alle varmepumper har et COP-tall. COP betyr Coeficciance of performance og er et tall som står for effektiviteten til varmepumpen. Dersom COP-tallet er 2, betyr dette at du får 2 ganger så mye varme som du ellers ville fått for en gitt enhet med strøm. Våre varmepumper har COP-tall mellom 3-6. Det betyr at du fåt opptil 6000 watt med varme ved å tilføre 1000 watt med strøm. Dette betyr at du kan spare mye strøm på oppvarming.

Gratis befaring

General varmepumper samarbeider med autoriserte montører i hele landet. Vi tilbyr gratis befaring, og kommer hjem til deg for å finne varmepumpen som passer til ditt hjem