Lær mer /

Varmepumpe i enebolig

Prod page e1561380450833

I Norge og Skandinavia har vi et kaldt klima. Dette stiller store krav til både isolasjon og oppvarming av våre boliger. En stor del av strømregningene våre går til oppvarming i bolig i store deler av året. Da husstander bruker en stor del av strømregningen på oppvarming, har det blitt vanlig i norske hus å installere varmepumpe.

En varmepumpe bruker varmeenergien som allerede finnes i uteluften, frigjør varmen, og varmer opp luften som sendes inn i huset. På denne måten kan man generere varm luft ved å bruke mindre energi til oppvarming, enn ved tradisjonell oppvarming med varmeovner.

Plassering av varmepumpe

Plasseringen av varmepumpen er svært viktig i en enebolig. Det er viktig at luften for sirkulere på en måte som gjør at varmepumpen varmer opp huset på en tilfredstillende måte. Det finnes i dag flere alternativer til hvor man kan plassere en varmepumpe inne i sin enebolig. Det vanligste er å bruke en vegghengt varmepumpe, men det er også mulig å plassere en varmepumpe på en vegg ved gulet, eller montert i taket.

Vegghengt varmepumpe

En vegghengt varmepumpe plasseres på en vegg, og gjerne høyt oppe under taket. På denne måten bruker ikke varmepumpen noe gulvareal. Varmepumpen plasseres som oftes på en yttervegg slik at det enkelt kan lages kanal for kabler til utedel. Den vegghengte varmepumpen kan også brukes som aircondition om sommeren.

Gulvmodell og takmodell

En gulmodell plasseres på en vegg nede ved gulvet. En gulvmodell kan passe fint under et vindu eller under en trapp. Dette passer fint for eneboliger hvor det ikke er egnet plass oppunder taket på en vegg. Vår autoriserte montør trekker da kabler frem til plasseringen av varmepumpen.

I nybygg kan det også være mulig å bygge innedelen til varmepumpen inn i taket. På denne måten blir varmepumpen en integrert del av taket, og bruker ingen unødvendig plass. Dette krever selvfølgelig at det er plass over taket i eneboligen hvor den takmonterte varmepumpen skal monteres.

Ta kontakt for gratis befaring

General varmepumper er en av Norges største leverandører av varmepumper til proff of privatmarkedet. Ta kontakt i dag for en gratis befaring av din enebolig. Fyller du inn vårt befaringsskjema, tar en av våre autoriserte montører kontakt i løpet av kort tid.