Lær mer /

Spar inn varmepumpen på rekordtid

Spar inn varmepumpen

Hvor mye kan du spare med en varmepumpe?

Den store fordelen med en varmepumpe, er at du får mer varme-energi ut fra varmepumpen enn den bruker. Alle varmepumper er målt med et COP-tall. Effektfaktor eller COP beskriver ytelsen til varmepumpen og er gjerne et tall mellom 2-4. Om COP er 2, betyr dette at du får 2 ganger så mye varmeenergi ut fra varmepumpen som du putter inn i strøm. En vanlig panelovn har en COP på 1. Dette betyr at du får 1000W med varme for 1000W med strøm. Med en varmepumpe med COP på 2 får du 2000W varme for 1000W med strøm. På denne måten kan du redusere strømregningen betraktelig med en varmepumpe.

Om en husholdning bruker ca. 12000 kWt på oppvarming med en strømpris på 2,50 kroner vil utgiftene til oppvarming være rundt 30000 kroner. Dersom du investerer i en varmepumpe som har en gjennomsnittlig COP på 2,5, vil strømregningen for samme oppvarming bli på 12000. På denne måten kan du spare 18000 kroner i oppvarmings-kostnader på ett år.

Regnestykke kjøp av varmepumpe

For å illustrere hvor rakst du kan tjene inn en varmepumpe har vi satt opp et regnestykke

  • Innkjøp av varmepumpe inkl. montering – 25 000,-
  • Innsparing oppvarmings-kostnader pr. år -18 000,-
  • Tid for innsparing = 1 år og 4,5 mnd.

Levetid varmepumpe

Med godt vedlikehold, vil en god varmepumpe holde i 10-15 år. Med dagens strømpriser vil investeringen i en ny varmepumpe være inntjent etter kun 1,5 år. På denne måten er det svært store summer å spare på å installere en varmepumpe i dag.

Bestill gratis befaring i dag

Ikke bruk unødvendig mye penger på oppvarming av din bolig. Vi tilbyr gratis befaring i din bolig, og kan finne varmepumpen som passer til ditt hjem. Fyll ut vårt befaringsskjema, så tar vi kontakt i løpet av kort tid.