Lær mer /

Plassering av varmepumpe

Nocria X miljø

Vegghengt varmepumpe

En vegghengt varmepumpe plasseres på veggen i ditt hus. Veldig ofte velges en yttervegg, da det også må borres en kanal gjennom veggen til utedelen av varmepumpen. Den vegghengte varmepumpen plasseres stort sett høyt oppe på veggen. På denne måten bruker den ikke noe av din gulvplass, og vil ikke være sjenerende. Varmepumper som er vegghengt er den mest vanlige varmepumpen som blir solgt i Norge. Tidlige modeller av varmepumper var ofte klumpete og mindre pene, men i dag finnes det både slanke og pene modeller som vil passe pent inn i ditt hjem.

Varmepumpe gulvmodell

Dersom du ikke ønsker å ha en varmepumpe hengt på din vegg, kan en gulvmodell være aktuelt for deg. Gulvmodellen settes også på en vegg, men denne plasseres nede ved gulvet. Dette kan passe veldig fint under et vindu, eller under en trapp. Gulvmodell-varmepumpen bygger svært lite ut fra veggen, og gir like god varme som en vegghengt varmepumpe.

Takmontert varmepumpe

Takmontert varmepumpe er den minst vanlige type varmepumpe du finner i norske hjem. Grunnen til dette er at varmepumper ikke ble vanlig i norske hjem før på slutten av 90-tallet. En takmontert varmepumpe er montert inn i taket, og krever derfor at ventilasjonsrør er montert i taket over varmepumpen. Dersom du planlegger å bygge et nytt hus, eller har plass over taket ditt, kan en takmontert varmepumpe være et utmerket valg av varmepumpe. Varmepumpen blir da skjult i taket.

Utedel varmepumpe

Varmepumpen betyr av en innedel og en utedel. Uansett hvordan type innedel av varmepumpe du velger, må du også alltid ha en utedel. Ute- og innedelen av varmepumpen er koblet sammen med ventilasjonsrør. Så uavhengig av hvordan type varmepumpe-inndel du velger må det også trekkes rør mellom.

Gratis befaring

Ta kontakt med oss i dag for en gratis befaring for å se hvordan type varmepumpe som passer best til ditt hjem. Våre profesjonelle montører gir deg både gode råd, samt en komplett pristilbud på varmepumpe med montering.