Lær mer /

Hvor mye sparer du på en varmepumpe

I Stock 531414568

Dersom du skal installere en varmepumpe med god kvalitet, koster dette fra ca. 20 000 kroner og oppover. Det som derimot er det viktige å se på, er hvor mye strøm, og dermed penger du kan spare på å installere varmepumpe hjemme. 
Dersom du investerer i en varmepumpe med god kvalitet, vil denne være mye mer effektiv og lønnsom enn en billig varmepumpe.

Hvor mye kan du regne med å spare?

Et norsk gjennomsnitt av strømforbruk ligger på rundt 16 000 kWt pr. år. (SSB)
Da er det tatt utgangspunkt i en enebolig på 120 kvm.  Av den totale strøm-mengden går ca. 70-80% til oppvarming. Når man bruker tradisjonelle oppvarmingsmetoder som panelovner, vil man få like mye varme ut av ovnene som man bruker strøm. Med en varmepumpe vil du derimot få mer varme pr. kWt du bruker i strøm. 
Moderne varmepumper har en virkningsgrad (COP) på mellom 2-4. Dette betyr at når varmepumpen har brukt 1 kWt med strøm, har den generert varme som tilsvarer 2-4kWt. På denne måten vil du få samme varme-menge som du i dag bruker for mellom 25 – 50% av samme mengde strøm. Hvilken COP du får ut i fra din varmepumpe avhenger mye av utetemperatur. Våre nordiske varmepumper er laget for å fungere godt ned til -25 grader, men når det blir så kaldt vil man oppleve en liten reduksjon av COP. I vanlig norsk vintervær vil du derimot oppleve svært gode COP-tall.

Rekordhøye strømpriser

Strømprisen har aldri vært høyere enn den er nå og stadig vekk settes det nye dystre prisrekorder. Om vi tar høyde for at en gjennomsnittsbolig i vinter kommer til å betale 3,50 pr. kWt kan dette bety ca 40 000 kr i kostnader kun for oppvarming. Mange har også mye større kostnader til oppvarming da de har store hus, eller bor i kalde områder. Dersom en gjennomsnittsbolig installerer en varmepumpe, kan innsparingen i oppvarmingskostnader bli rundt 26 000kr pr. år. 
Da vil det ikke ta mer en i underkant av ett år før en varmepumpe kan være innspart. 

Ønsker du tilbud på en varmepumpe?

Ta kontakt i dag om du ønsker å spare penger på dine oppvarmingskostnader du også. Vi tilbyr gratis befaring i din bolig, og våre montører kan i løpet av kort tid montere en varmepumpe i ditt hjem. Fyll ut vårt befaringsskjema, så vil vi ta kontakt i løpet av kort tid.