Lær mer /

Gode grunner til å installere varmepumpe på hytta

2.	Gode grunner til å installere varmepumpe på hytta

Varmepumpe bidrar til godt vedlikehold

Fritidsboliger ligger ofte i strøk som gjør dem utsatt for slitasje av tøffe værforhold. Fuktskader er ikke uvanlig, og kan føre til store uforutsette kostnader. Ved å la varmepumpen jobbe jevnt på rundt 5-10 grader når hytta ikke er i bruk, bidrar til forhindring av fuktskader og frosne rør og bygget vil holde seg i mye bedre stand. Kostnaden ved å la varmepumpen jobbe på lave temperaturer er minimal, og gjør at sjansen for store reparasjonskostnader minsker.

Behagelige temperaturer hele året

Enten du har hytte på fjellet eller hytte ved sjøen, sørger varmepumpen for riktig og behagelig temperaturer hele året rundt. Generals varmepumper er spesialtilpasset norske vinterforhold, og våre kraftigeste modeller yter inntil 6000 watt ned ved -15 grader. Med våre varmepumper kan man stille inn ønsket temperatur gjennom smarttelefonen før ankomst, slik at man kommer frem til en deilig og varm hytte om vinteren. På varme sommerdager er pumpen like nyttig ved at den virker som en air condition. Varmepumpen kjøler ned varme rom, og gir behagelige og svale inneforhold.

Du sparer strømutgifter

Ved å velge varmepumpe som energikilde fremfor strøm, eller gass kan du spare mye penger. Bruk av varmepumpe som oppvarmingskilde kan redusere utgiftene for oppvarming opp til 70%. Det er viktig å påpeke at varmepumpen ikke bør jobbe på unødvendig høye temperaturer når hytta ikke er i bruk. En jevn grunntemperatur rundt 5-10 grader er ofte nok for å sikre mot frost i rør og fuktskader.

Sunt inneklima

En stor fordel varmepumpeeiere nyter godt av, er den gode luften pumpen gir innendørs. Hytter har ofte eldre peiser og vedovner, som avgir svevestøv. Peisbruk er riktignok stemningsfullt og hyggelig, men kan ikke sammenliknes i forhold til effektiviteten til en god varmepumpe. Varmepumpen sirkulerer hele tiden frisk luft i rommet, og filtrene i pumpen renser luften for både støv, partikler og pollen.