Lær mer /

Aircondition

Homepage3 e1564589469369

Hvorfor aircondition?

Det er flere gode grunner til hvorfor man skal ville investere i aircondition. Man slipper grue seg til å komme inn i et varmt hus, og man slipper tenke på om gjennomtrekk i boligen er mulig. Bor man i en bolig hvor man ikke har direkte gjennomgang mellom hvert rom, vil det være vanskeligere for uteluften å strømme gjennom. Da kan man risikere at det virker mot sin hensikt og at det heller blir varmere. Tenker man over det, så er jo uteluften den man i utgangspunktet prøver slippe unna. Da er det ikke nødvendigvis at varm luft utenfra er det mest gunstige for å kjøle ned boligen. Velger man å investere i en varmepumpe og bruke denne som aircondition, vil denne medbringe flere fordeler.

Hvorfor varmepumpe som aircondition?

  • Forsyner boligen med kald, frisk luft
  • Bidrar til et behagelig inneklima
  • Slipper å ha åpne vinduer/dører
  • To-i-en-løsning (oppvarming og nedkjøling)
  • Økonomisk gunstig

Som nevnt, er det flere fordeler ved å velge varmepumpe som aircondition. Man har de samme fordelene som gjelder aircondition generelt; de forsyner boligen med kald behagelig luft, og de gjør at man slipper tenke på åpne vinduer eller dører. Det som skjer når man åpner opp inn til boligen om sommeren, er at man samtidig åpner opp for pollen eller annen forurensing i luften. Sliter man da med pollenallergi eller astma, vil dette kunne bidra til å forverre situasjonen. Hjemmet blir dermed ikke et tilfluktssted, men det blir i ett med ute. Alternativet blir å lukke vinduene og dørene, og heller investere i aircondition. Men også her må man tenke seg om.

Forskjellen på vanlig aircondition og varmepumpe som aircondition, er hvilken luft de slipper ut. En vanlig aircondition-enhet, vil produsere kald luft med utgangspunkt i den luften som allerede er inne i boligen. En varmepumpe som fungerer som aircondition, vil produsere kald luft med utgangspunkt i uteluften. Dermed får man kontinuerlig tilførsel av frisk luft. Skal man tenke økonomiske fordeler, kommer man ikke unna å se på allsidigheten ved en varmepumpe. Man slipper vedlikehold av to enheter -for med varmepumpen får man nemlig to funksjoner i én. Som det sies i navnet, står også varmepumpen for oppvarming, og dette er grunnen til at folk flest velger å investere. Om vinteren, når det er kaldt i boligen, vil varmepumpen kunne utnytte uteluften og forsyne hjemmet med varme. Summen man legger i investering, vil med årene være spart opp. Det fine med varmepumpen er nettopp at den produserer mer energi i form av varme enn det den bruker.´

Bruker man varmepumpen som aircondition, og ser på kjølekostnadene om sommeren, ser man at det ikke koster særlig mye. Hvor store kostnadene blir, vil avhenge av hvordan temperaturforskjellen er inne og ute. Jo nærmere den er, jo billigere. Men, summen vil som regel ikke bli mer enn et par hundrelapper.

Hvordan fungerer det?

Ønsker man å bruke varmepumpen som aircondition, er det en luft-til-luft-varmepumpe man er på utkikk etter. Om vinteren, når man ønsker at varmepumpen skal stå for oppvarming, omgjør varmepumpen kald luft utenfra til varm luft inne i boligen. Dette foregår i et lukket kretsløp inni varmepumpen. Gjennom fire komponenter -fordamper, kompressor, kondensator og ekspansjonsventil, sirkulerer et kjølemedium i enten gass- eller væskeform. Ekspansjonsventilen sørger for å holde lav temperatur på kjølemediet i fordamperen. På denne måten synker kokepunktet, og det krever mindre varme utenfra. Kjølemediet blir til gass og går videre til kompressoren. Kompressoren sørger for å varme opp kjølemediet ytterligere, før det går videre til kondensatoren. Her kondenserer gassen og omformes til væske. Når dette skjer, avgis varme som føres inn i boligen. Skal man få kald luft inn i boligen, og ikke varm, må denne prosessen reverseres. Da hentes varme fra inneluften og fraktes ut, og man får man aircondition.

Ta kontakt i dag for gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring til alle som har behov for aircondition hjemme. Fyll ut vårt befaringsskjema, så tar vi kontakt i løpet av kort tid